Circulaire economie

Circulaire oldtimer Hier wordt de laatste tijd veel over gesproken. Een modetrend of zit hier meer achter? Circulaire economie is zeker in de mode. Maar daarnaast ook pure noodzaak om in de (nabije) toekomst nog te kunnen genieten van onze aarde en van alles wat onze planeet voortbrengt. Fossiele brandstoffen en grondstoffen raken een keer op!

Circulaire economie is meer dan recycling! Een circulaire economie is gericht op optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen. Grondstoffen uit een product blijven na het einde van de levensduur van het product langer in de economie, waardoor er minder fossiele grondstoffen nodig zijn.

Circulaire economie is een mooi middel om duurzaamheidsdoelstellingen te kunnen halen. Het milieu wordt hiermee minder of zelfs niet belast. Hiermee laten wij een betere wereld achter voor onze (klein)kinderen. Bijkomend voordeel is dat hiermee veel geld kan worden bespaard. Wilt u weten hoe? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Voorbeeld:


Gebakken klinkers versus betonstraatstenen in wegen


Gebakken klinkers zijn bij aanschaf duurder, maar gaan veel langer mee (80 tot 400 jaar). De Life-Cycle-Cost van gebakken klinkers zijn lager dan die van betonstraatstenen. Daarnaast hebben gebakken klinkers een duurzamere en klassieke uitstraling.

© 2016 - 2020 Beheerplanspecialist algemene voorwaarden links rechts

volg ons op...